Ensam kvar

Jag har tappat fäste. Marken under mig har för länge sedan börjat tynat bort och och verklighet och fantasi är ingen skillnad längre. Stigen jag följer leder mig ingenstans och jag har kommit fram till en återvändsgräns. Det känns som att vilken väg jag än tar så står jag alltid i slutändan vid en återvändsgräns. Men som alla gånger innan så vänder jag om och försöker med en ny väg igen och hoppas den leder mig åt rätt destination. Jag träffade min vän igår när jag väntade på mitt tåg. Jag blev så glad att få träffa henne, för det så länge sedan sist. Vi båda jobbar exakt hela tiden. Jag berättade för henne att jag saknar henne jätte mycket och tiderna då det var hon och jag. Jag berättade att jag kände mig dum att jag pratat om hur bra det skulle bli om vi flyttade till Uppsala. Så blev det inte precis. Hon och jag gled ifrån varandra mer än tidigare, och jag förlorade mitt jobb. När hon började prata va det som att allt blev bara tyst och jag såg bara hennes mun som rörde sig. Hon berättade om att hon ska börja plugga, hon och hennes kille kanske ska flytta till Stockholm. Jag kände hur allt bara sögs bort från mig. Allt försvann i ett mörker och jag stod ensam kvar. Vad hade blivit bättre sen jag flyttade ner till Uppsala? Jag hade jag gjort för förändringar? Jag har givit bort min hund, jag har knappt kontakt med några vänner, jag har förlorat mitt jobb. Jag har förlorat mer än vad jag har tjänat. Jag vill bara ge upp allt just nu. Men då har jag verkligen förlorat allt. Hjälp mig någon


Du är BRA!

Tänk att det krävs så lite för att få en annan människa på bra humör. Att bara ge en annan person beröm eller bara ge ett leende kan göra så otroligt mycket. Idag har jag vart lite si så där med mitt humör pga att jag har så mycket att förbereda mig för. Jag är nästan hela tiden i mina egna tankar, ute och arbetar i min egna värld och vill bara att klockan ska gå liiite snabbare så jag kan få åka hem någon gång. Och mitt uppe i mitt tänkande hör jag en mans röst som säger "vill du komma hem till mig sen när du är klar, du va ju riktigt duktig i ditt arbete". Jag vänder mig om och ser en barn familj som ler mot mig och jag tackar så mycket och dom fortsätter sin handling på ikea. Efter ett sånt påstående kan man inte tycka mer än att "fan vad jag är BRA!" B-)

Tanke krig

Idag har det vart en jobbig dag. Min frustrations ångest tog över nästan hela min dag på jobbet och jag tappade både orken och lusten till nästan allt. Mina tankar krigar mot varandra i mitt huvud och efter ett tag blir jag så utmattad av alla tankar att jag faller i gråt och bara vill ge upp allt. Likt en struts så vill jag bara stoppa huvudet i sanden och bara glömma, stoppa allt och bara vara. Men när jag är på väg att ge upp allt känner jag mig naiv och patetisk. Jag känner kravet att jag måste alltid vara där, alltid ge mer än vad jag klarar av, alltid vara på topp, alltid vara Liv. Jag börjar bli rädd för mig själv. Rädd för vad jag kan ställa till med, antingen mot mig själv eller mot någon annan. Rädd för att jag kan ta ett enda sne steg och sabba allt. Jag tittade på ett program förra veckan om mammor som mördat sitt\sina barn, helt utan förvarning. En mamma som annars varit vilken mamma som helst. En bra person, en bra mamma och en bra hustru, som en dag tappade spärren och kontrollen över sitt beteende, för bara några minuter, och mördade sitt egna kött och blod. Det visade sig att dessa mammor hade alla något gemensamt, dom hade alla levt under press, och hela tiden ville ligga steget före och ville ge mer än vad dom egentligen klarade av i längden. Lika snabbt som en lampa tänds efter man tryckt på, lika snabbt slog det mig att det är faktiskt så jag känner och lever. Hur mycket längre kommer jag då kunna hindra den onda från att besegra den goda i mitt tankekrig? Jag behöver hjälp. Men samtidigt vill jag inte vara en börda. Är det så dom kommer känna mot mig om jag ber om hjälp och stöd? Innerst inne vet jag nog att det inte är så men den onda sidan av mig straffar mig med dessa skuldkänslor hela tiden. I morgon är en ny dag och den man möter på jobbet är en glad Liv som skrattar och ger sina vänner på jobbet varma kramar, och ingen skulle någonsin kunna ana hur ångesten trycker i bröstet och bara vill kämpa sig fri genom en explosion av gråt och desperat skrik.

Diagnos ADHD

Jag satt och läste tidningen igår på jobbet och det handlade om människor som får reda på att dom har ADHD i vuxen ålder. dom blev intervjuade och dom fick berätta hur deras liv fungerade osv.
Jag fick min diagnos 2001, ADHD och Aspergers Syndrom, och när jag läste om dessa människor så kändes det som jag läste om mig själv. Det går inte att beskriva hur man funkar till en person som inte har samma diagnos, för man skulle aldrig förstå.
Tex, jag har så svårt att få ihop min vardag. Jag tycker det är jätte svårt att ha flera saker på gång samtidigt och sedan göra dom. Jag vill helst ha en sak i gång åt gången. Jag blir lätt utmattad av att ha fler bollar i luften.
Jag har svårt för att INTE bry mig när jag märker att något är fel och jag vill gärna lägga mig i för att se till så saker och ting går rätt till.
Jag blir förbannad när någon försöker övertyga mig om en något, när jag vet att det inte är sanningen. Då ger jag inte upp i första taget för att bevisa sanningen.
Jag trivs i min ensamhet, men är samtidigt mycket beroende av uppmärksamhet, att stå i centrum och att vara omtyckt.
Jag blir lätt deprimerad och får ångest minst en gång om dagen, men det går lätt över och är inget som varar i långa perioder.
Jag har svårt för att förstå hur andra människor tänker och har svårt att "läsa mellan raderna". Att se helheten är ett mysterium för mig.

Den enda personen som förstår mig och som kan läsa mitt beteende som en öppen bok är min fostermamma. Varje gång jag mår dåligt och det är något som bekymrar mig finns hon alltid där för att "tolka" världen till mig på ett "språk" som jag förstår.

Att få veta att man har ADHD och Aspergers har inte gjort livet till något negativt utan tvärttom. Att ha ADHD är inget man ser. Man är inte sjuk på något sätt, därimot kan man lägga märke mer på en person som har det pga sitt beteende.
Jag förstår mitt beteende mycket bättre idag och har haft möjligheten att utvecklas. Det var snarare jobbigare innan jag fick diagnosen, när alla tyckte man var annorlunda och dum i huvudet och man började nästan hålla med bara för att man ifrågasatt sig själv varför man var annorlunda.
Jag är tacksam över att alla dessa "osynliga" handikapp idag börjar komma fram mer och mer i samhället så att andra människor börja förstå mer personer som har tex ADHD, DAMP, Borderline, Aspergers eller något annat. Man är inte dum i huvudet eller är handikappad på något sätt bara för att man har en diagnos. Jag kan nästan tycka tvärttom. Man har alltid någon specialitet på ett ämne som man är fanatisk i. Tex jag har läst om späckhuggare sen jag var 8 år. Jag hade allt i späckhuggare. Plancher, klockarmband, pennor, sudd, väskor, filmer, böcker, cd skivor, i skolan lika så, mina skrivblock var överklottrade med späckhuggare, alla lån böcker från biblioteket var med späckhuggare, på sy slöjden sydde jag späckhuggare, Well you get the point. Vist älskar jag späckhuggare idag också, men på ett annat sätt.. Jag samlar inte på prylar idag utan läser om valar och delfiners beteende, psykologi mm. Jag stödjer alla kampanjer, håller i forum för

Green Piece, hjälper till att hålla demonstrationer för djurens rättigheter osv osv.
Och undertiden, håller jag på med modellandet, jag försöker hålla ordning på mitt privata liv så som relation, mitt hem, kontakt med vänner och familj, skriva en själv biografi, arbeta mm.. För en annan "frisk" person låter väl det som en vanlig vardag, men för en person med min diagnos är det fruktansvärt tufft. Jag får hela tiden höra " om du vill så klarar du det " . Ibland önskar jag att en annan person skulle få vara jag för en dag så att den personen skulle kunna förstå mig bättre..
Min titel på min självbiografi heter " En vilsen själ på planeten Clementia" varav clementia är ett latinskt ord och betyder "mänsklighet" . Boken handlar om mig, mitt liv , bakgrund, erfarenhet, mina tankar, och mycket om min diagnos.


Kom ihåg, har skrivigt det förr: Alla är lika mycket värda, behandla andra som du själv vill bli behandlad, ingen kan göra allt men alla kan göra något, man är inte dum i huvudet för att man inte kan allt, för det kan ingen, var en bra människa och tyck bra om dig själv och strunta i vad alla andra tycker, låt ingen annan få dig att må dåligt eller tycka dåligt om dig själv, dom människorna är bara avundsjuka på det du har och vill ta det ifrån dig - låt dom inte lyckas !

~ L I F E ~



Vem är jag?
Jag är född i Stockholm på Carolinska 1985, Bodde med mina föräldrar Adriana och William, och så får jag ju inte glömma hunden Pysen, insmugglad till Sverige från Jerusalem av mamma själv.... Ja det där är en annan historia.
1 Maj 1986 dog min pappa av en överdos av herion på Linneagatan i Stockholm och livet för min mor blev en börda. Så stor så jag fick flytta till mormor i Sundbyberg. Bodde där i ca 2 år tills jag blev förflyttad till en fosterfamilj i Uppsala. Dom har vart underbara
Med min fosterfamilj har jag rest mycket, till Mallorca 13 ggr, Turkiet, Portugal, Kreta, Lanzarote mm.
Har alltid varit en teaterapa och jag kan minnas än idag när Adriana kom och hälsade på mig hos min fosterfamilj hur jag ville leka teater med mina docker och showa för henne. Jag ville alltid vara med på bild och video och skulle alltid ställa till med scener.
När jag sökte in till gymnasiet sökte jag till teaterlinje men fick hela tiden höra av folk i min omgivning att jag inte skulle klara av det, samma som jag fått höra hela min uppväxt. Kanske var det den bilden jag gav från mig själv, en trotsig tonåring som hellre va ute med polare än koncentrerade mig på skolan. Jag blev inbjuden till teaterskolan men tackade nej pga lågt självförtroende som folk lyckats givigt mig.
Sista terminen av nian gick jag till rektorn och bad om en elev assistent, för jag kunde inte klara detta på egenhand. Jag fixade upp mina betyg och kom in på GUC, en media skola i Uppsala. Helt underbar skola. Där fanns allt som jag älskade. Synd bara att jag inte hade min elevassistent med mig dit, annars hade jag klarat mig där, jag hoppade av efter 1½ år. 
Jag och polarna hängde mycket på klubbar i stan som tex News, Gate one, Alfons, Fredmans mm. Mitt drickande spårade ur en hel del, och det blev liskom som en hobby, man kunde inte ha roligt om det inte fanns alkohol med i bilden.  
Från ingenstans träffade jag en kille på internet som bodde o Boden, det gick 6 månader så flyttade jag ca 100 mil upp till honom. Mitt första kliv ut från mitt fågelbo va hundra mil bort. Bort från vänner och familj men framförallt från alla problem.
Jag blev inte kvar länge i Boden, jag blev för rastlös, så jag flyttade till Härnösand där Adriana bor.
När jag kom dit hade jag inga pengar, ingen utbilding, inget jobb, inga möbler, inga kontakter INGENTING. På några månader hade jag fixat allt det där.
Jag träffade helt underbara människor där. I Härnösand började mitt intresse för modell bilder. Det började som en rolig grej, sen skaffade jag mig kontakter, fotografer, hemsida, fler bilder osv.  Idag har jag ett kontrakt för en agentur i Stockholm och ett på gång i London.  Efter att ha bott i Härnösand två år flyttade jag tillbaka till Uppsala och en tjej jag träffade i Härnösand som jag blev nära vän med, följde med mig ner och bosatte sig i Uppsala hon oxå.
Så. En snabb spoling igenom mitt liv och lite om vem jag är. Nu bor jag som sagt i Uppsala men har inte tänkt vara långvarig här då jag inte känner någon ro här. Saker och ting är inte som det va då jag lämnade det för tre år sedan, vilket är självklart, men det känns som jag kom tillbaka till ingenting.  Vi får se hur det går med allt...

RSS 2.0